07/02/2024

Autoglass Clinic sponsort de Brussels Universities Cross!

Op zondag 18 februari trekt Autoglass Clinic naar de Belgische hoofdstad waar wij de Brussels Universities Cross zullen sponsoren! Hier zal de VUB Main Campus en de ULB Campus de la Plaine voor de zesde keer omgevormd worden tot een waar cyclocrossparcours. De renners zullen er strijden tijdens de “Memorial Caroline Pauwels” en de “Memorial Paul De Knop”, zo genoemd ter ere van de twee ererectoren van de VUB die in augustus van 2022 zijn overleden.

Het parcours loopt traditiegetrouw over de aanpalende campussen van de VUB en de ULB en bevat enkele pittige stukken. Na de start duiken de renners het veld in aan de Franstalige kant, waar hen een golvend parcours wacht met veel hoogteverschil. Via een spectaculaire afdaling crossen ze daarna verder richting de campus van de VUB.

De publiekstrekker in dit parcours is gegarandeerd het amfitheater van de VUB: een groene oase in treden waar de studenten tot rust komen. Hier passeren de renners maar liefst vier keer: twee keer naar beneden en twee keer naar boven.

Vorig jaar triomfeerde Eli Iserbyt nog bij de Elite mannen en bij de vrouwelijke Elite kwam de Nederlandse Fem Van Empel als eerste over de meet. Wij kijken alvast uit wie er dit jaar met de zeges gaat lopen!

Kom zeker kijken of volg de cross live op VRT, RTBF of Eurosport NL.