13/01/2023

Crossen in Hamme!

Zaterdag 28 januari sponsort Autoglass Clinic de laatste cyclocross van dit seizoen: de Flandriencross in het Oost-Vlaamse Hamme!

De Flandriencross stond tot 2014 bekend als de ‘Bollekenscross’, maar kreeg een naamswijziging als hommage aan drievoudig Flandrien-winnaar Greg van Avermaet, die geboren en getogen is in Hamme. Greg Van Avermaet wordt wel eens de ‘hedendaagse Flandrien’ genoemd aangezien hij vier keer de Flandrien Trofee heeft gewonnen, wat een record is.

De start van de Flandriencross wordt elk jaar gegeven aan de Mirabrug, een meer dan honderd jaar oude brug over rivier de Durme die erkend is als beschermd monument. Het parcours loopt langs het Kaaiplein, het domein Meulebroek en verder langs bossen, weiden en vijvers. Noem het gerust een vrij traditioneel parcours met een best lange rechte lijn richting de finish.

Qua zeges is Sven Nys absoluut recordhouder, zo won hij de wedstrijd maar liefst 7 keer. Tussen 2016 en 2021 zegevierde Mathieu van der Poel.

Benieuwd wie dit jaar met de zege gaat lopen? Kom zeker kijken of volg de cross live op Sporza of online via de livestream!

Tot dan!